Amsterdamse deurwaarders kiezen voor koeriers

rechtersNet zoals de post dat doet, bezorgen koeriers pakketten. Er wordt dan ook vaak gedacht dat het ongeveer hetzelfde is. Alhoewel de post ook een koeriersdienst heeft, wordt er vaak toch iets anders mee bedoeld.

Bij een koerier gaat het meestal om een spoedzending. Een pakket moet snel verzonden worden. Dit kunnen natuurlijk diverse pakketten of documenten zijn. Zo maken bijvoorbeeld advocaten of deurwaarders gebruik van de diensten.

De juridische documenten moeten snel op de plek van bestemming worden gebracht. Dit moet vaak met spoed gedaan worden. Een koerier regio Amsterdam is hier ideaal voor, deze mensen kennen de stad zeer goed en kunnen de documenten snel afleveren. De documenten worden opgehaald en bezorgd op de locatie. Alhoewel er ook pakketten verzonden worden, is dit dus iets compleet anders dan wat de post doet. Vergelijkbaar is het wel, maar het stukje spoed is er niet bij de post.

Koeriersdienst inschakelen = maatwerk

Uiteraard zijn de tarieven ook anders. De kosten zijn dus eigenlijk maatwerk. Hierdoor liggen de tarieven ook hoger en is er dus ook meer flexibiliteit. U betaald voor de complete rit. Eerst worden de documenten opgehaald en deze worden verzonden. Vaak wordt er bij de aanvang van de rit een inschatting gemaakt van de kosten.

Natuurlijk is dit een inschatting, geen garantie. De werkelijk gereden kilometers zijn doorslaggevend voor de kosten. Op basis daarvan ontvangt u dan ook de factuur. Natuurlijk heeft de koerier vaak een goede inschatting, maar het kan iets afwijken. Hou daar wel rekening mee.

U kunt telefonisch of via het internet een afspraak inplannen voor de rit. Op die manier kan er een offerte gemaakt worden. Mocht u grotere vrachten willen verzenden, dan is het inschakelen van transportbedrijven Almere een zeer goede manier om dit te realiseren. Zo kan een transportbedrijf grotere vrachten aan en kan er gemakkelijk naar het buitenland worden vervoerd. Er zijn ook bedrijven die zowel koeriersdiensten als groter transport aanbieden.